2016. sze 20.

Egy "világ", amit látnod kell!

írta: Ediholmi
Egy "világ", amit látnod kell!

Alapanyagok az "Alkotóvilág" webshop-ból és amit belőlük készíthetsz

Szabóné Kozári Évával a kölcsönös szimpátia hozott össze minket! Neki megtetszettek tulipános táskáim, én pedig érdeklődéssel böngésztem a webshopjában vásárolható, papírból, textilből illetve barkácsfilcből készült, további alkotáshoz kínált alapanyagait.

Mint kiderült: családi vállalkozásuk több kreatív dologgal foglalkozik, melynek fő irányvonala a saját tervezésű barkácsfilcek és textilblokkok készítése, forgalmazása. Választékuk igen széles, ha mégsem találsz kínálatukban olyat amilyet elképzeltél az alkotásodhoz, akkor bárki felveheti velük a kapcsolatot, és megpróbálnak segíteni.

Mintáik több formában elérhetőek:
Kartonpapíron- leginkább a képeslapokat, üdvözlőkártyákat készítő alkotók számára. Gyönyörű színekben pompázó textilblokkokon, melyek mosás- és vasalásálló, lágy esésű anyagok. Valamint barkácsfilcen.

dscf7192.JPG

 Mivel fő profilom a varrás, ezért mintás filclapokat rendeltem Évitől. Ma sem értem, hogy mire vártam, de el kellett telnie egy időnek ahhoz, hogy kitaláljam: mire is használjam a Tőle rendelt lapokat! :) Minden esetre, ahogy elkészültek az első filclapokkal díszített kész munkák, úgy lettek újabbnál újabb ötleteim!

Többek között kedvenc munkáim: a neszesszerek díszítésére használtam fel ezeket a filclapokat. Egy neszesszer elsősorban használati tárgy, ahol ugyan az esztétikum is szerepet játszik, de mondhatnánk: nem kell a "flanc", jó az díszítés nélkül is... Viszont, ha az alap textilhez passzoló, hangulatában illő filc képpel dekorálok egy ilyen neszesszert, az mindjárt karakteresebbé teszi azt! Számos verziót kipróbáltam, elsősorban a kifejezetten képként nyomtatott blokkokat használtam fel. Ilyen stílusban készült...

...több sorozat "vintage" hangulatú neszesszer, ahol a régiesen romantikus mintáké, és kissé kopott, barnult színeké a főszerep:dscf2533.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6543.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf9816.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf5887.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Használtam kissé élénkebb, de szintén igazán romantikus mintákat is:dscf2504.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf9782.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf9516_1.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf9489.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Valamint volt olyan idő, amikor kiütközött rajtam a "bagoly-láz"...:dscf2758.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf5930.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6532.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6553.JPGA mintaív megvásárolható itt.

A blokkos elrendezésű mintaíveken túl készítenek Éváék olyan ívet is, ami "tele mintás". Néhány neszesszer ilyen ívből kivágott díszítést kapott:dscf2546.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf2550.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf2673.JPG

dscf2677.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Ezek a "tele mintás" ívek- első sorban a karácsonyi ihletésűek- adták az ötletet a karácsonyi szívek készítéséhez, melyek alapját kenderfilc vagy zsákvászon adta, díszítésüket pedig mintás filclappal oldottam meg- szebbnél szebb variációkban:dscf2689.JPG

dscf6315.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf2693.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6319.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6181.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6768.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6776.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6099.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6115.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6202.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Majd' minden mintájukkal tudnék kezdeni valamit...! Ami különösen "rabul ejtett", az a karácsonyi minták hosszú sora! :) Nem volt kérdés, hogy a készülő mikulás zsákokat Évi-féle mikulásos blokkokkal díszítsem:dscf6867.JPG

dscf6573.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Persze az ünnepi minták nem merültek ki ennyivel:dscf0056.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf6130.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf2794.JPG

dscf6958.JPG

dscf6963.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf2892.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Igazán örültem az ívre nyomtatott adventi naptár számoknak- régi gondom oldódott meg ezzel! Így az adventi zsákok számozása egyszerűvé vált és a tetszetősség is garantált!dscf6559.JPG

dscf6822.JPG

dscf6818.JPG

dscf6985.JPG

dscf6793_masolata.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Ami pedig a karácsonyi díszekkel kapcsolatban kifejezetten a kedvencem lett: Alkotóvilág-os filclappal díszített textil képek az ünnep jegyében! Romantikus "szösszenet" álmodozó lelkű romantikusoknak. Halvány pasztell színek, finom kidolgozású csipke, nosztalgikus hangulatú mintázat, apró kiegészítőkkel. Kell ennél több?dscf7170.JPG

dscf7167.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf7152.JPG

dscf7158.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Képek karácsony után is készültek, a "virág tündér" téma különösen tetszett: dscf7682.JPG

dscf7667.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Valamint a tavasz beköszöntével készültek különféle díszek tavaszias mintákkal is: dscf7640.JPG

dscf7649.JPGA mintaív megvásárolható itt.

dscf7938.JPG

dscf7963.JPG

dscf7700.JPG

dscf7713.JPG

dscf7965.JPG

dscf7981.JPGA mintaív megvásárolható itt.​

dscf7990.JPG

dscf8006.JPG

dscf8016.JPGA mintaív megvásárolható itt.

Az összes mintát képtelenség felsorolni... Mindig találok új íveket vagy már rég szimpatikus mintákra esik választásom, de vannak visszatérő "klasszikusaim" is! :) Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a kis "csoda- világra", mely plusszal tölti meg és színesebbé teszi munkámat. Évi filc mintáival díszített termékeim töretlen sikernek örvendtek- legyen az neszesszer vagy falikép, remélem ez továbbra is így lesz! Tervezek új holmikat- pl. könyvjelzők, amikhez biztosan találok majd választékukban megfelelő mintát. 

Éváék vállalják saját fotóról textilblokk, barkácsfilc, elkészítését is, melyek az igazán egyedi, pl. ünnepi alkalmakra ( esküvő, évforduló, születés, ballagás… ) készült dísz-, ajándék tárgyakhoz nyújthatnak kiváló alapanyagot a további alkotáshoz.

Ha Te is szeretsz kézműveskedni, akkor nagy szeretettel ajánlom webshop-jukat, ahol számtalan mintaív közül választhatsz a további alkotó munkához. Ha pedig még nincs ötleted, akkor érdemes követni Őket Facebook-on is, ahol számos fotót láthatsz- köztük az én munkáimat is- a minták felhasználására.

A bejegyzésben látható fotók nem a netről összegyűjtött válogatás- MIND az én  kezem munkája... Nagyon örülök, ha tetszik a poszt és esetleg máshol is megosztod,de kérlek, forrásként jelöld meg, hogy honnan másoltad, köszönöm!

Ha kíváncsi vagy kézműves és újrahasznosított, ajándék-, dísz- és használati tárgyaimra, akkor látogasd meg boltom itt! Találkozzunk bármikor! :)

Szólj hozzá

ajánló kézművesség DIY megtetszett? Alkotóvilág