2018. okt 16.

Őszi barkács ajánló

írta: Ediholmi
Őszi barkács ajánló

Kézműveskedés az őszi hónapokban

 

Alátét parafadugókból

dscf5973.JPG

Itt a szüreti időszak. Ha nem is veszünk részt szüretben, a hangulatot azért megteremthetjük otthonunkban! Egy formás borosüveg, egy szépen megmunkált boros pohár, egyéb borhoz köthető kiegészítő utalhat a szőlő betakarításának ünnepére. És, ha kiürül néhány üveg... a dugókat se hagyjuk veszni!

dscf5974.JPG

dscf5976.JPG

Változatos feliratozásuk, mintázatuk együtt mutatós összképet ad: így készülhet belőlük olyan blokk, mely alátétként is használható.

dscf5978.JPG

dscf5979.JPG

A sorrend megtervezése után ragasztópisztollyal rögzítsük őket. Látványos és hasznos!

Madárijesztő fakanálból

dscf5952.JPG

Ősz, búcsúzó természet, betakarítás. Az őszi hangulat egyik kedvelt figurája lehet egy bolondosan rongyos madárijesztő figura! Bár a madárijesztő a kártékony állatoknak, különösen a madaraknak az érett terméstől, gyümölcstől való elijesztésére használatos, ez a "fickó" jóban van a vállán ülő varjúval...

dscf5951.JPG

dscf5953.JPG

dscf5954.JPG

A test egy fakanál, ráerősített gally darabbal. Ruhája, kalapja, haja rongy és fonaldarabok. Arcán gondtalan jókedv- őszi díszként mosolyt csal a mi arcunkra is.

Őszies sál

dscf5958.JPG

Kicsit ugyan lehűlt a levegő, de azért még nem vacogunk: a kabátunkba kapó szél ellen egy könnyű sállal is védekezhetünk. Ezt az egyszerű ruházati kiegészítőt mi magunk is elkészíthetjük! A méteráru boltok széles kínálatában találhatunk különféle tetszetős, mintás vagy egyszínű textil vásznat, ami megfelelő lehet egy ilyen sál elkészítéséhez. Ez lehet könnyű műselyem vagy muszlin melyeket cikkcakk öltéssel szeghetünk készre. De ha például jersey, futter vagy- akár a képen- rugalmas csipke anyagra esik a választásunk, akkor a szabás után elszegni sem kell az anyagot, hiszen ezeknél az anyagoknál használat közben nem foszlik a szabás mentén. Egy sál alapanyagszükséglete: minimum 50x140 cm.

Bónusz tipp: ha a rövidebb oldalakat összevarrjuk "karika formát" kapunk: kész a körsál!

 

A bejegyzésben látható fotók nem a netről összegyűjtött válogatás- MIND az én  kezem munkája... Nagyon örülök, ha tetszik a poszt és esetleg máshol is megosztod, de kérlek, forrásként jelöld meg, hogy honnan másoltad, köszönöm!

 

 

Ha kíváncsi vagy kézműves és újrahasznosított, ajándék-, dísz- és használati tárgyaimra, akkor látogasd meg boltom itt! Találkozzunk bármikor! :)

Szólj hozzá