2019. máj 05.

"Hulladékból nőtt" virágok

írta: Ediholmi
"Hulladékból nőtt" virágok

Virág dekorációk újrahasznosított anyagokból

Tavasszal és nyáridőben újra virágokat látunk mindenhol, virágba borul a táj- kedvencünk a virág forma! Úton- útfélen virágoznak az ágyások,  gyümölcs és egyéb fák, miért ne köszönhetne vissza ez lakásunkban, életterünkben is?

dscf3455_masolata.JPG

Íme egy egyszerű dekoráció, ha sok, hasonló dekorációs elemre van szükséged: margaréta forma, tejes doboz kupakokból! 
Összejövetel, kerti party? Vidám és feltűnő pontjai lehetnek ezek a kis virágok a ünnepi asztalnak, melyeket költséghatékonyan és egyszerűen elkészíthetünk. Csak előtte szorgalmasan gyűjtögessük a kiürült tejes dobozról a kupakokat... 7-8 darabból alakíthatunk ki egy virág formát, melyeket a a fotón látható módon, ragasztópisztoly segítségével rögzíthetsz egymáshoz. Ha nincs sárga kupakod, akkor közepét fedd formára vágott sárga papír lappal vagy dekorgumival. Díszíthetsz vele, mint egyszerű dekorációs elem, de a közepébe a megfelelő nevet írva használhatod ültető kártyaként is.

dscf1821_2.JPG

Készíts tulipánokat műanyag kanálból! Ez a hozzávaló egyszerűen adja magát, hogy egymásba fordítva virág formát alkosson. Elsőként ragassz össze ragasztópisztollyal két kanalat egymással szembe fordítva, majd a kanalak széleihez még kettő, végül ezek széleihez újabb kettő kanalat. A nyelet/szárat tekerd körbe zöld virágkötöző szalaggal. A zöld filcből kivágott levelek rögzítése után már nem kérdéses a hasonlóság! Elkészítésében szorgos kis kezek is segíthetnek- legyen az Nőnap vagy Anyák napja. Készülhet rózsaszín, sárga, piros kanálból, de az egyszerű fehér is mutatós.

dscf2215_1.JPG

Nagyon egyszerű, de nagyon mutatós tavaszi lakásdekorációt szeretnél, kb. 5 perc alatt? Virágzó ág SK! Nem kell hozzá más csak egy elszáradt, tetszetős ág valamint fehér színű papírtörlő. A többször félbehajtott papírtörlő egyik sarkát kerekítsd le, így kihajtás után több, négy szirmú virág formát kapsz. Egy kész virághoz kettő ilyen formát ragassz egymásra, a szirmokat kissé elforgatva, majd a közepébe ragasztót cseppentve "csípd" össze azokat. Hogy még valósághűbb legyen gyűrd meg, "borzold" össze kissé a kész virágot. Végül díszítsd fel az ágat, mintha valóban virágozna.
Mivel itt a virágok mérete túlzó ( hisz nagyobbak az eredeti gyümölcsfa virágnál )- így nagyobb térben érvényesül igazán. Letisztult színfolt, mely mégis megragadja a tekintetet- tavasz egyszerűen.

dscf5402_masolata.JPG

Dekorálj még több virággal: készíts virágot tojástartóból! A tartó egyes domború-homorú, kerekded részei adják magukat, hogy szirom- szerű formákat valamint kör alakú virágközepet alakíthass ki belőlük. Ezeket kivágva, sugár alakban állíthatod össze a virág formát. A ragasztáshoz használj ragasztópisztolyt.  A tojástartó alap színe ( pl.: sárga ) is mutatós lehet, de akár át is festheted vízfestékkel a kész virágot. Mágnessel kiegészítve: kész a hűtőmágnes!

dscf4839_1.JPG

Aki pedig több kreatív érzékkel van megáldva, mint az átlag, és nem újdonság számára a textil virágok készítése, az vékonyabb farmernadrág hulladék anyagából készíthet virágcsokrot. Igazán különleges kiegészítője lehet egy különleges szobabelsőnek! A rendhagyó csokrot ajándékba is adhatjuk köszönetünk, szeretetünk jeleként! Kis figyelmesség tőlünk, nagy meglepetés az ajándékozottnak: tapasztaltból tudom ezt! Ilyen csokrot készítettem az óvónéniknek ballagási emlékként, de sikere volt név-, szülinapi ajándékként, vagy mikor vendégségben a háziasszony kapta... Ha ilyen csokrot ajándékozol, akkor a figyelemfelkeltő hatás biztosan nem marad el!

+ 1 kakukktojás:

dscf4070_1.JPG

Bár nem virág... de növény! Készíts kaktuszt kagylókból! Fess zöldre tengeri kagylókat, majd alakíts ki belőlük "medvetalp kaktusz" formát, végül ragasztópisztollyal erősítsd egymáshoz, majd egy kis kaspóba őket. Rajzolj rájuk tüskéket fekete alkoholos filccel. Helyezd el őket a "sziesztázó sarokban"- kapcsolj be ventillátort, dőlj hátra és kortyolgass jéghideg mentás limonádét...: sivatag extrákkal!

A bejegyzésben látható fotók nem a netről összegyűjtött válogatás- mind az én  kezem munkája... Nagyon örülök, ha tetszik a poszt és esetleg máshol is megosztod, de kérlek, forrásként jelöld meg, hogy honnan másoltad, köszönöm! 

Szólj hozzá

tavasz újrahasznosítás virág tulipán lakberendezés dekoráció csokor farmer DIY recikdina nemvarrás heti barkács tipp